Alla inlägg den 17 mars 2015

Av kajsa svanlind - 17 mars 2015 10:07

Sorry guys för jättedålig uppdatering. Men idag är jag på't igen. 

 
Förra helgen var jag på lördagen i Jane Austens hus, där
Hon bodde sina sista år, innan hon flyttade till Whinchester för att bo närmre sjukvården. Hon bodde bara 10 minuter från mitt hus vilket ger mig gåshud. I Alton, där jag går i skolan, hade hennes pappa en bank, vilken jag först nu har lagt märke till (den finns fortfarande kvar) och hon brukade hänga i denna by/stad. 
 
Det var obeskrivligt häftigt att få gå runt i hennes hus, i hennes sovrum, köket mm. Och läs detta väl: jag fick se bordet som hon satt och skrev alla sina mest kända böcker vid. På riktigt! Tänk att hon satt, 10 minuter från där jag är i detta nu och skrev vid det lilla bordet, alla dessa böcker som har skapat historia genom litteraturen. Jag får rysningar bara jag tänker på det. 
 
Där bodde hon med sin mor och syster, vilka hon levde med mer eller mindre hela sitt liv. Huset är väldigt vackert och typiskt brittiskt, inte jättestort men lagom. Det är omringat av en underbar trädgård med mycket blomster och kryddor. Jag passade på att köpa en kollektion av hennes mest kända böcker- i ett. Jag är så glad över det. När jag har läst ut den bok som jag löser nu, skall jag börja med någon av hennes. 
 
Dagen därpå stack jag och tjejerna västerut, till West Wittering Beach. Där mötte vi upp Niki och hennes föräldrar från Österrike. Det var spännande att äntligen få träffa hennes föräldrar. Jag har hört så mycket om dem och jag var glad över att kunna konfirmera att de är helt underbara.  Fantastiska karaktärer. Jag kan se hur Niki blev så speciell, på ett positivt sätt. 
 
Hemma föräldrar bjöd oss på fika och därefter stack vi till Arlesford, där vi gick runt och njöt av en fantastiskt vårkväll, med fågelkvitter och doft av blommor. Senare på kvällen hade Niki bokat bord för oss alla på en nyöppnad indisk restaurang. Det var nästan för god mat och servitörerna var supertrevliga, så dit skall jag allt gå oftare. Vi pratade och skrattade en massa och kvällen var toppen. Och till sist, när vi skulle betala, så insisterade Nikis pappa att betala för oss alla. What?! Jag menar, vi var 7 stycken och det var en ganska flott restaurang. Men jag tackade så mycket. Vi rundade av kvällen på en pub. 
 
Denna helg var också väldigt bra. I lördags stack jag, Karina och Ronja till Arundel, en liten stad i närheten av Brighton. Den var väldigt gammal och mysig. På kvällen satt jag barnvakt för mina hostkusiner. De uppförde sig oklanderligt och vi hade en mysig kväll tillsammans. 
 
Söndagen tillbringade jag, Karina och Ronja inne på shoppingcentret i Basingstoke, eller ja, mestadels inne på bokhandeln i shoppingcentret. Vi hade kunnat tillbringa timmar där inne, men efter två timmar tycke vi att vi behövde dra oss ut för att hinna med andra affärer. Jag hade inte tänkt köpa något, men det slutade med att jag köpte fyra böcker... Haha... Jag älskar bokaffärer. Det är som att komma in i en helt annan värld, med något för alla. 
 
Igår var det Karinas födelsedag så på kvällen var vi iväg och bowlade i Basingstoke. Vi var 9 Goa tjejer och vi hade jättekul. 
 
Efter bowlingen drog vi till en pub där vi satt och pratade i timmar. Vi sjöng en massa födelsedagsånger för Karina (våra hemlands födelsedagsånger, så jag och Nelly sjöng "ja må hon leva"). Och när två snubbar i puben hörde det, beställde de en flaska champagne till oss. De var så gulliga, och när vi hade tagit slut på den frågade de om vi ville ha en till. Men vi tackade så mycket och sa att vi skulle upp och jobba dagen därpå. 
 
Nu har jag legat här i min säng och vilat ordentligt. Jag skall käka lite frukost och sedan skall jag och Jelena dra ut på en joggningtur med Whiskey. 
 
Ha dé! 
 
 
 
Ovido - Quiz & Flashcards