Alla inlägg den 1 mars 2015

Av kajsa svanlind - 1 mars 2015 13:02

Bath var helt underbart! Det blev dock inte riktigt som vi hade planerat. Vi fick inte tag på någonstans att bo över natten, så vi behövde åka hem på kvällen och vårt tåg dit på morgonen blev försenat så vi missade vår guidade tur genom staden, men vi hade en underbar tid ändå. 

 
Först och främst ville vi besöka de romerska baden, vilka är skälen till att staden är så känd och kallad Bath. Då romarna var som störst och hade makt över England fann de en källa som de sa var vakad av gudarna och skulle ha helande krafter. Hit kom människor från hela världen för att få kraft och energi, men baden kom även till att bli en viktig mötesplats för att skaffa kontakter och för att göra affärer. Här fanns det även andra byggnader så som tempel. 
 
I baden kunde man inte bara bada utan även slänga in uppoffringar till gudarna, samt skrifter till gudarna. Om man ville någon något ont skrev man ofta ned det och bad gudarna att straffa personen i fråga. För att vara säker på att skriften skulle bli korrekt skriven (stavning och grammatik) betalade man ofta för att få det korrekt gjort av proffs, det vore ju farligt att reta upp gudarna genom att skriva fel. 
 
Jag tycker det är så himla coolt att denna plats har bevarats i ett sånt gott skick. Även vattnet rinner genom baden och är fortfarande uppvärmt. 
 
Efter att ha besökt baden bestämde vi oss för att dra till modemuséet , vilket är ett av de 10 största i världen. Det var riktigt bra. Välorganiserat och fyllt med kläder från våra förvänder till idag. Vi fick till och med prova korsett och klänningar från förr och det kändes som att jag reste tillbaka i tiden. 
 
Efter muséet gick vi runt i staden lite. Vi gick förbi ett supergulligt café och bestämde oss för att slå oss ned där och ha lite afternoon tea. När vi hade suttit där en stund och skrattat (kanske något för högt) bestämde vi oss för att vandra vidare genom staden. Jag älskar att hela staden har ett romerskt stuk. Jag shoppade ett par jeans (vilka jag älskar!) och halv 7 tog vi tåget hem. 
 
Eftersom vi kom hem ganska tidigt bestämde vi oss för att dra till puben i Alton. Där satt vi trötta och nöjda och summerade vår dag och drog sedan hemåt. Jag är såå nöjd med dagen. Bath är, som alla säger, en helt magisk stad. 
 
 
Ha dé! 
Ovido - Quiz & Flashcards